ReBlend canvas
De gebroken-witte canvas stoffen van ReBlend zijn 100% gerecycled en recyclebaar, slijtvast en geschikt voor meubel- en wandbekleding, tassen, tafelkleden en andere toepassingen.
Er zijn drie varianten canvas stoffen met verschillende weefstructurenuit voorraad leverbaar in kleine hoeveelheden. Grote hoeveelheden kunnen besteld worden (made to order) met een minimum van 150 meter.
Onder het overzicht van stofstalen vind je informatie over de herkomst en certificering van de garens en zie je de impact van de stoffen.
Voor meer informatie en bestellingen kun je contact opnemen via sales@reblend.nl.
Kenmerken
100% gerecycled en recyclebaar (zowel ketting als inslag)
Samenstelling
70% upcycled katoen (post consumer textiel) + 30% gerecycled polyester van PET-flessen.
Gewicht
300-450 gr/m2
Breedte
140cm
Slijtvastheid
40.000-60 .000 rubs Martindale
Ecologische besparingen per kilo garen (ca. 2-2,5m doek)
> minder waterverbruik 9.730 l
> minder bodemverzuring 0.17 kg
> minder CO2-uitstoot 13,8 kg
> minder watervervuiling 0,005 kg
> minder energieverbruik 23,83 MJ
> minder landgebruik 9,66 m2
Herkomst & certificeringen
Grondstof
De stoffen zijn gemaakt met garens van Nederlands post-consumer textiel. End-of-live textiel dat wordt gered van verbranding.
Productie
De stoffen worden geproduceerd in West-Europa: het garen wordt gesponnen bij één van onze partners in West-Europa. De stoffen zijn geweven bij Koninklijke Nederlandse textielfabriek J.A. Raymakers in Nederland.
Certificeringen
Het garen is gecertificeerd GRS, global compact, Oeko-tex 100 en voldoet aan de C2C-bronscriteria (gebaseerd op daadwerkelijke tests, EPEA NL voor criteria en getest door de Duitse TÜV.)
Over de kleur
ReBlend Indus is een groep gebroken-witte canvas stoffen met verschillende weefstructuren. Net als de andere kleurgroepen hebben deze stoffen de naam van een rivier.
De Indus begint in de Himalaya en stroomt door India, Afghanistan en China naar Pakistan. Voor een groot deel van Pakistan is de Indus de belangrijkste zoetwaterbron. Door de stijgende vraag naar water is watertekort de meest destabiliserende factor zijn voor de hele regio.